perjantai 22. marraskuuta 2019

Mansikka-lakujäätelö

Sain hädin tuskin laitettua jäätelömassan pakkaseen. Se oli niin hyvää, että teki mieli syödä se ihan sellaisenaan, jäädyttämättä. Onnistuin kuitenkin hillitsemään itseni ja työnsin kipon pakastimeen.



Ainekset:
500 g mansikoita
100 g pehmeää lakritsia
4 dl kuohukermaa
397 g kondensoitua maitoa

Sulata mansikoita sen verran, että ne soseutuvat sauvasekoittimella. Soseuta mansikat. Leikkaa lakritsi pieniksi muruiksi.

Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan. Valuta sekaan mansikkasose ja sekoita kevyesti, niin että mansikka sekoittuu raidoiksi jäätelön joukkoon. Ripottele pinnalle lakumurut. Nosta astia pakastimeen vähintään 6 tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti