lauantai 23. marraskuuta 2019

Selleripyree

En aiemmin ollut ollenkaan juurisellerin ystävä. Se maistui mielestäni ”laitoskeittiölle”. Viime vuosina olen oppinut pitämään siitäkin. Nyt sitten tämä selleripyree maistuikin mielestäni ihanalle. Ja koostumuksestakin tuli juuri sopivaa, ei liian tankeaa mutta ei liian juoksevaakaan.



800 g juuriselleriä
1 tl suolaa
1 dl keitinlientä
1 dl kuohukermaa
50 g voita

Kuori ja paloittele selleri. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Ota talteen 1 dl keitinlientä ja kiehauta se kerman ja voin kanssa.

Soseuta sellerinpalat sauvasekoittimella. Lisää soseeseen voi-kerma-keitinlientä pienissä erissä, kunnes sose on sileää ja pehmeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti