keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Värikäs kasvispiiras

Tämä piiras oli alkuperäisen reseptin mukaan tarkoitus jakaa neljään annosvuokaan paistamista varten. Ajattelin kerrankin tehdä niin, mutta sitten vertailin silmämääräisesti taikina- ja täytemääriä keskenään. Totesin, että ikipäivänä en saa täytettä mahtumaan neljään sen kokoiseen annoskippoon mitä minulla on käytettävissä, ja taikina taas ei olisi tainnut riittää useampaan. Niinpä palasin vanhaan toimintamalliini ja tein tästä yhden ison piiraan. Piiras oli ihanaa ja lievästä ennakkoluulostani huolimatta porkkana-lanttutäyte toimi myös piirakassa oikein loistavasti.



Taikina:
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
50 g voita
100 g maitorahkaa
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
200 g porkkanaa
200 g lanttua
10 cm purjoa
2 tomaattia
½ tl yrttisuolaa
½ tl mustapippuria
100 g maitorahkaa
2 tl provençale -mausteseosta
1 ¼ dl maitoa
50 g juustoraastetta

Sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori ja raasta porkkanat ja lanttu. Huuhdo ja suikaloi purjo. Kuutioi tomaatit. Sekoita yhteen raasteet, purjo ja tomaattikuutiot. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla. Sekoita yhteen rahka, yrtit, maito ja juustoraaste.

Voitele piirakkavuoka kevyesti ja painele taikina vuokaan. Levitä taikinan päälle kasvisseos ja sen päälle rahkaseos. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa n. 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti