Ihania, lämpimiä banskuja. Ja kaverina 3 kaverin mango-passion –juustokakkujäätelöä. Rommi maistui ehkä pikkuriikkisen turhan voimakkaasti joissain kohdissa, joten pieni sekoittaminen liekittämisen jälkeen olisi ollut tarpeen.
Ainekset:
4 kypsää banaania
2 rkl voita
1 dl fariinisokeria
3 rkl Helmi mango-kermalikööriä
¼ tl kanelia
½ dl tummaa rommia
Tarjoiluun:
jäätelöä
Kuori banaanit ja leikkaa ne neljään osaan (pitkittäin ja poikittain).
Mittaa pannulle voi, fariinisokeri, likööri ja kaneli. Sekoita hyvin ja kuumenna n. 2 minuuttia. Älä päästä kiehumaan. Nosta banaaninpalat kastikkeeseen ja kuumenna niitä kastikkeella valellen ja varovasti käännellen, kunnes ne ovat pehmenneet (n. 3 minuuttia).
Kaada rommi pannulle. Kuumenna höyryäväksi. Sytytä tulitikku ja vie se varovasti pannun reunalle. Sytytä rommi ja anna sen palaa, kunnes liekki sammuu itsekseen.
Annostele banaanit lautasille ja valele päälle kastiketta. Tarjoile kuumana, jäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti