lauantai 2. marraskuuta 2019

Kultainen keitto

Eilen koversin pihaan kurpitsalyhdyn, ja sisuksille täytyi keksiä jotain käyttöä. Kurpitsaranskikset ovat ihania, samoin kurpitsapiirakka ja kurpitsakeittoakin olen yhdellä reseptillä jo aiemmin kokeillut. Halusin taas maistaa jotain vähän erilaista, joten kaivelin arkistoistani esiin tämän keiton ohjeen. Ja hyvää oli tämäkin.



800 g kurpitsaa
350 g porkkanaa
500 g bataattia
1 l vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääritahnaa
1 punainen chili
3 tl kurkumaa
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa

Kuori ja pilko kurpitsa, porkkanat, chili, valkosipulinkynnet ja bataatti. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetken ajan. Lisää kasvikset ja ruskista hiukan. Lisää vesi ja loput raaka-aineet.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta.

1 kommentti: