tiistai 26. marraskuuta 2019

Rapu-mangosalaatti

Minä tykkään ennemminkin syödä ruokani lämpimänä kuin kylmänä. Niinpä törkkäsin tämänkin salaatin mikroon ennen syömistä. Eikä se kyllä siitä ainakaan yhtään kärsinyt, vaan oli oikeinkin hyvää.



Ainekset:
200 g vihreitä papuja
1 dl limettimehua
4 tl seesamiöljyä
3 rkl makeaa chilikastiketta
400 g keitettyjä munanuudeleita
300 g katkarapuja
300 g mangoa
200 g kurkkua
120 g retiisejä
1 pieni ruukku minttua
1 pieni ruukku korianteria
suolaa
mustapippuria

Kuori ja kuutioi mango. Viipaloi kurkku ja retiisit.

Kaada pavut kuumuudenkestävään kulhoon. Peitä kiehuvalla vedellä ja anna seistä 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä.

Sekoita keskenään limettimehu, seesamiöljy ja chilikastike. Lisää sekaan muut ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti