keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Suklaatäytekakku

Pienestä suklaamäärästään huolimatta tämä kakku oli kertakaikkisen suklainen. Jos en olisi paremmin tiennyt, olisin veikannut että kakkuun on upotettu parikin suklaalevyä. Itse asiassa mieleeni tuli hyvin vahvasti sacher-kakku. Ehkä, jos tätä vielä uudelleen joskus teen, laitankin kakkulevyjen väliin kreemin lisäksi jotain makeaa hilloa. Niin ihanan tuhdin ja suklaisen oloista tämä oli, että pienikin pala kahvin kanssa nautittuna vie makeanhimon. Ja jos ei jo edellisestä tekstistä selvinnyt, niin tykkäsin tästä tosi paljon.



Pohja:
2 dl sokeria
70 g voita huoneenlämpöisenä
1 kananmuna
½ dl vaaleaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 ¾ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 dl maitoa
2 kananmunan valkuaista
Suklaakreemi:
250 g maitorahkaa
50 g ranskankermaa
100 g taloussuklaata
¾ dl kaakaojauhetta
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Sulata suklaakreemin suklaa ja anna sen jäähtyä. Sekoita kaikki kreemin ainekset nopeasti yhteen ja nosta kreemi jääkaappiin.

Sekoita pohjan voi ja sokeri ilmavaksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Lisää keltuainen xja siirappi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita yhteen jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Siivilöi taikinaan kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti taikinaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (23 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Leikkaa kakkupohja kahtia. Nosta toinen kakkupohja tarjoilualustalle. Levitä päälle 1/3 suklaakreemistä. Nosta toinen kakkupohja kreemin päälle. Levitä loput kreemit kakun kuorrutukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti