keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kermainen pistaasipossu

Oli taas ihan huippuhyvää soosia. Pistaaseita oli seassa juuri sopivasti, vaikka määrä saattaakin ensin tuntua pieneltä. Ihan perunoiden ja porkkanoiden seurassa tästä nautiskeltiin, mutta riisikin olisi ollut tosi hyvä lisuke.



Ainekset:
4 salottisipulia
1 rkl voita
600 g porsaan sisäfilettä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
2 dl omenatäysmehua
2 ½ dl ruokakermaa
100 g kuorellisia pistaasipähkinöitä

Nosta porsaanfileet huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Leikkaa fileestä n. 2-3 cm viipaleita ja nuiji viipaleet kevyesti.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita voissa muutama minuutti. Lisää pannulle porsaanfileepihvit. Paista ne kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää omenamehu. Hauduta 10 minuuttia. Käännä pihvit hauduttamisen puolessa välissä.

Kuori pistaasit ja rouhi ne pienemmiksi paloiksi. Lisää pannulle kerma ja pistaasipähkinät. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes kastike vähän sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti