perjantai 29. marraskuuta 2019

Merenelävä-sahramimuhennos

Koskaan ennen en ole käyttänyt kuorellisia simpukoita ruoanlaitossa. Nämä ostin pakasteena, ja puolet lähti roskiin kun niiden kuoret eivät avautuneet kastikkeessa. Seuraavaksi taidan ostaa simpukat kuoretta. Nämä olivat paitsi suurelta osin hukkaa, myöskin hankalat syödä. Muhennos sinänsä maistui eniten ehkä valkosipulilta, ei huono. Eikä kovin ihmekään, olihan tässä todella runsaasti valkosipulia.



Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
4 salottisipulia
1 kokonainen valkosipuli
ripaus chilipippuria
½ g sahramia
2 tl kurkumaa
2 tl suolaa
mustapippuria
700 g paseerattua tomaattia
400 g kuorittuja tomaatteja (tölkistä)
2 tl sokeria
450 g sinisimpukoita (pakaste)
200 g jättikatkaravunpyrstöjä
200 g mustekalarenkaita
200 g kampasimpukoita
1 ruukku lehtipersiljaa
1 rkl sitruunamehua

Kuori ja viipaloi salottisipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kokonaisina. Silppua persilja.

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota salottisipulia muutama minuutti. Lisää valkosipulinkynnet ja chilipippuri. Lisää sahrami, kurkuma, suola ja mustapippuri. Sekoita, kunnes sipulit ovat kauttaaltaan peittyneet mausteisiin. Sekoita sitten joukkoon paseerattu tomaatti, kuoritut tomaatit ja sokeri. Anna hautua matalalla lämmöllä tunnin verran.

Lisää merenelävät simpukoista aloittaen. Hauduta n. 5 minuuttia, jota kuoret avautuvat. Poista simpukat, jotka eivät avaudu. Lisää sitten tiikerikatkaravut ja mustekalarenkaat. Hauduta muutama minuutti ja lisää lopuksi kampasimpukat. Sekoita vielä kerran.

Nosta kattila liedeltä ja sekoita ennen tarjoilua joukkoon persilja ja sitruunamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti