sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Caramel cheesecake

Alkuperäiseen reseptiin kuului puolet enemmän voita ja sokeria. Mietin hetken aikaa ja päädyin siihen, että kumpaakin laatuaan riittää paljon pienempikin määrä. Ja niin riittikin, tämä kakku oli ihanan täyteläinen tällaisenakin. Kinuskikastikekin oli osittain siirappiin valmistettuna kivasti pikkuisen erilainen kuin yleensä tekemäni. Ja kyllä, kakku oli just niin hyvää että olisin voinut syödä lähes koko kiekon ihan itsekseni. Eipä siitä neljällä syöjällä jäänyt kuin neljä pikkuista palaa myöhempää käyttöä varten.



Pohja:
195 g murokeksejä
50 g sulatettua voita
1 tl kanelia
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
4 kananmunaa
1 ½ dl kuohukermaa
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1 dl ruokokidesokeria
1 dl vaaleaa siirappia
50 g voita

Sekoita kinuskikastikkeen kerma, sokeri, voi ja siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Vuoraa irtopohjavuoka (24-26 cm) leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Lusikoi päälle n. 1 dl kinuskikastiketta. Nosta loput kinuskit jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.

Paista 175-asteisen uunin keskitasossa n. 60 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka ja leivinpaperi jäähtyneen kakun ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta päälle loput kinuskikastikkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti