sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Päärynä-juustopiirakka

Piirakassa maistui ihanasti kummatkin siihen upotetut juustot. Ja päärynä toi sekaan juuri sopivasti makeutta. Tätä voisi hyvin tarjoilla vaikka hienommissakin illanistujaisissa.



Pohja:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl kylmää vettä
Täyte:
3 päärynä
2 dl omenamehua
1 dl valkoviiniä
Päälle:
200 g ranskankermaa
125 g sinihomejuustoa
1 kananmuna

Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja parmesaani murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan levähtää jääkaapissa.

Kuori ja halkaise päärynät. Poista siemenkota ja keitä puolikkaita viinillä terästetyssä omenamehussa 5 minuuttia. Anna jäähtyä liemessä 15 minuuttia ja nosta siivilään valumaan.

Painele taikina piirakkavuokaan. Tue reunat foliopannalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista foliopanta.

Murustele sinihomejuusto. Sekoita keskenään sinihomejuusto, kananmuna ja ranskankerma. Lado päärynänpuolikkaat vuokaan ja kaada juustoseos päälle. Jatka paistamista 30 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti