Tapaninpäivän aterialle taas täysin jouluruoista poikkeavaa sapuskaa. Tämä on mukavasti vähemmän raskasta kaiken kinkun ja laatikoiden jälkeen. Ja hyvää!
Ainekset:
2 punaista paprikaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
800 g kuorittuja tomaatteja (tölkistä)
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 dl kasvislientä
250 g mascarponea
250 g ruokakermaa
Halkaise paprikat. Poista valkoiset osat ja siemenet. Laita paprikat leivinpaperoidulle uunipellille, kuoripuoli ylöspäin. Anna paahtua 250-asteisen uunin grillivastusten alla n. 4-5 minuuttia, tai kunnes paprikoiden pinta hiukan mustuu. Leikkaa jäähtyneet paprikat muutamaan osaan.
Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää paprikat, tomaatit ja kasvisliemi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. Sekoita välillä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mascarpone ja kerma ja sekoita hyvin. Kuumenna, älä enää keitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti