tiistai 10. joulukuuta 2019

Persimonsemifreddo

Tämä ohje oli alun perin persikalle, mutta tähän aikaan vuodesta ei persikoita ole saatavilla. Tein jäden sen sijaan persimonista. Ja oli kyllä hyvää. Onneksi tätä tuli suurehko annos, niin pääsee nautiskelemaan vielä monena päivänä.



Persimonsose:
3 kypsää persimonia
½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
Jäädykeseos:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta jogurttia
3 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunankuoriraastetta

Kuori persimonit ja pilko ne kattilaan. Lisää sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna persikoiden hautua hiljalleen pari minuuttia. Soseuta ja mausta sitruunamehulla. Anna jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja ¾ dl sokeria vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja ¾ dl sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.

Sekoita jogurtti keltuaisvaahtoon. Lisää sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kääntele seokseen kerma- ja valkuaisvaahto.

Kaada puolet jäädykeseoksesta silikonisen rengaskakkuvuoan pohjalle. Lisää päälle persimonsose ja täytä vuoka lopulla jäädykeseoksella. Nostele persimonseosta haarukalla siten, että seokseen muodostuu raitoja.

Anna semifreddon jäätyä pakastimessa vähintään 3 tuntia. Ota jäätelö vuoasta ja leikkaa viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti