lauantai 28. joulukuuta 2019

Lampaanlihalla, sipulilla ja tomaatilla täytetyt munakoisot

Jouluruoat on melko lailla tuhottu; pakastimesta löytyy vielä jotain laatikonloppuja. Tänään herkuteltiin karitsanjauhiksella täytetyillä munakoisoilla. Tykkäsin tosi paljon.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
3 munakoisoa
2 isoa sipulia
400 g karitsan jauhelihaa
4 tomaattia
1 ruukku lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
1 iso vihreä paprika

Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Kuori ja viipaloi sipulit puolirenkaiksi. Kuutioi tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi malto suurehkoiksi paloiksi. Silppua persilja.

Kuumenna öljy suurella pannulla. Paista munakoisonpuolikkaita leikkauspinta alaspäin 8-10 minuuttia. Käännä munakoisot ja jatka paistamista vielä 8 minuuttia.

Paista sipulirenkaita samalla pannulla, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää jauheliha ja paista, kunnes liha on ruskistunut. Lisää ¾ tomaattikuutioista ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja nosta pannu liedeltä.

Tee munakoisonpuolikkaisiin viillot pitkittäin niin, että et leikkaa pohjaan saakka, ja reunoille jää n. 1 cm maltoa. Paina puolikkaiden keskustaa lusikalla niin, että siihen muodostuu kuoppa. Jaa täyte munakoisoille. Aseta puolikkaat uunivuokaan ja jaa niiden päälle vielä paprikat ja loput tomaatit. Paista 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, tai kunnes paprikasuikaleet ovat hiukan tummuneet reunoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti