perjantai 6. joulukuuta 2019

Falafel

Falafelienkin paistoon oli ilmafriteerauslaite oikein loistava väline. Falafeleista tuli ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Ja tällä taikinalla niistä tuli myös erinomaisen makuisia.



Ainekset:
2 ½ dl kuivattuja kikherneitä
1 sipuli
1 ruukku persiljaa
1 ruukku korianteria
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilipippuria
4 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl leivinjauhetta
4 rkl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä

Mittaa kikherneet isoon kulhoon ja peitä vedellä. Anna liota yön yli ja valuta.

Kuori ja silppua sipuli. Silppua persilja ja korianteri. Mittaa kikherneet ja sipuli tehosekoittimen kulhoon. Lisää persilja, korianteri, suola, paprika, chili, valkosipuli ja juustokumina. Sekoita hyvin, mutta älä jauha ihan pyreeksi saakka. Ripottele seokseen leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä muutaman tunnin ajan peitettynä jääkaapissa.

Pyörittele taikinasta läpimitaltaan n. 2 cm pullia. Sivele pyörykät öljyllä ja paista 190-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä (n. 10 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti