sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Mehevä luumukakku

Oli kyllä todellakin mehevä luumukakku. Nyt olis ollut kaupoissakin hyviä luumuja tarjolla. Mutta kun mulla on pakastimessa oman pihan luumuja kilotolkulla, niin käytin niitä. Kakku oli ihanaa ja sopi tosi hyvin tarjoiltavaksi vaniljakastikkeen kera.



Ainekset:
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
175 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
50 g maustamatonta jogurttia
150 g luumuja
Koristeluun:
½ rkl tomusokeria
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta

Sekoita keskenään ruokasooda, vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot. Vatkaa voi, fariinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Lisää taikinaan lopuksi kuivat aineet ja jogurtti vuorotellen.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (23 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Poista luumuista kivet ja lohko hedelmät. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Levitä päälle luumut. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Peitä kakku foliolla ja jatka paistamista vielä 35 minuuttia.

Anna jäähtyä vuoassa ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti