maanantai 9. joulukuuta 2019

Linssejä ja kylmäsavukinkkua

Linssejä meillä on käytetty ihan turhan vähän ruoanlaitossa. Ne ovat tosi hyviä ja ovat kiva lisä lähestulkoon pelkästään kasviksista koostuvaan pataan. Tykkäsin tästäkin, ja niin tykkäsi myös herra 8-v.



Ainekset:
250 g vihreitä linssejä
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 purjo
100 g kylmäsavukinkkua
1 tl kuivattua rosmariinia
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua salviaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 l kasvislientä

Kuori ja silppua sipuli ja porkkana. Viipaloi sellerinvarsi ja purjo. Liota linssejä kylmässä vedessä 30 minuuttia. Valuta.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää sipuli, porkkana, selleri, purjo ja kylmäsavukinkku. Paista, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Lisää mausteet pannulle yhdessä linssien kanssa. Sekoittele muutaman minuutin ajan, kunnes linssit alkavat tarttua pannun pohjaan. Lisää kasvisliemi. Kiehauta ja anna hautua 45 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti