sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Ranskalainen briossi

Sunnuntaiaamu ja samalla koko joulukuu käynnistettiin meillä pikkuruisten ranskalaisten briossien voimin. Nämä olivat juuri sopivan kokoisia pieniksi herkuiksi kasvismunakkaan kera. Briossit olivat ihanan kuohkeita ja oikein perinteisiä vehnä”pullia”. Minä täytin omani vain pippurituorejuustolla, mutta väliin sopisi tosiaan yhtä hyvin hilloa tai jotain muuta makeaa.



Ainekset:
1 dl maitoa
8 ½ g kuivahiivaa
6 ½ dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 ½ rkl sokeria
¼ tl suolaa
2 kananmunaa
Voiteluun:
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää 2 dl jauhoja ja vaivaa hetki kevyesti. Anna kohota peitettynä n. 30 minuuttia.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää taikinaan voi-sokeriseos, suola ja munat. Lisää loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Jaa taikina 20 palaan ja nosta palat silikonisiin muffinssivuokiin. Anna kohota peitettynä noin puoli tuntia.

Voitele briossit munalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti