perjantai 6. joulukuuta 2019

Kuhamuhennos

Tämä oli aivan erinomaisen makuista, mutta myöskin aivan erinomaisen hankalaa syötävää. Poika halusi ehdottomasti kokonaisen kuhan, päineen päivineen. Mutta siinä oli sitten myös niitä ruotoja oikein urakalla. Ja eviä. Ja nahkaa. Olisi ollut paljon mukavampi syödä fileitä. Tästä lähin tähän huusholliin ostetaan vain valmiiksi fileoitua kalaa. Kokonaisia kaloja laitetaan vain sitten, kun ne on käyty itse pyytämässä.



Ainekset:
1 kuha
100 g kevätsipulia
1 nippu tilliä
1 nippu persiljaa
3 rkl pehmeää voita
1 laakerinlehti
¼ tl timjamia
suolaa
valkopippuria
1 dl vehnäjauhoja
¼ dl sitruunamehua
1 dl vettä
1 dl kuohukermaa

Silppua kevätsipuli, tilli ja persilja. Voitele uunivuoka kevyesti. Pane vuokaan puolet kevätsipulista ja yrteistä sekä laakerinlehti ja timjami. Sekoita jauhot, suola ja pippuri keskenään. Pyörittele kala jauhoseoksessa. Asettele kala vuokaan ja ripottele päälle loput yrteistä. Kuutioi voi kalan päälle.

Purista päälle sitruunamehu ja lisää vuokaan vesi. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää kerma ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti