maanantai 23. joulukuuta 2019

Paahtopunajuurisalaatti

Maistoin jo, vaikka salaatin pitääkin antaa tekeytyä huomiseen saakka. Ja totesin, että tämä oli ehkä parasta punajuurisalaattia mitä olen koskaan syönyt.



Ainekset:
1 kg punajuuria
2 punasipulia
Kastike:
120 g omenasinappia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl siirappia
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä

Pese punajuuret ja nosta ne kuorineen uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan (juuresten koosta riippuen).

Sekoita kastike. Mausta sinappi etikalla, siirapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita öljy mukaan vähitellen.

Kuori punajuuret heti uunista oton jälkeen. Leikkaa juurekset reiluiksi lohkoiksi. Sekoittele joukkoon kastike sekä kuoritut, suikaloidut punasipulit. Anna salaatin jäähtyä ja sitten maustua jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti