sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Limetti-kookosjäätelö ja suklaalastut

Tässä oli taas ainesosat kohdillaan. Limetti tuo mukavaa kirpakkuutta kookosjäätelömassaan. Ja suklaa taitaa sopia ihan mihin vaan. Vielä en maistellut kokonaisuutta, vaan se meni vielä pariksi tunniksi pakastimeen jähmettymään.



Ainekset:
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
4 dl kookosmaitoa
2 limetin kuori ja mehu
2 ¼ dl kuohukermaa
100 g taloussuklaata
Päälle:
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa yhteen keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kookosmaito kiehuvaksi kattilassa. Kaada kuuma kookosmaito munaseokseen. Siirrä seos takaisin kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä seos kylmävesihauteessa sekoitellen. Tai siirrä kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen massaan limetin kuori ja mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahto jäätelömassaan ja aja jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.

Vuoraa mikronkestävä kulho leivinpaperilla. Mittaa suklaa kulhoon leivinpaperin päälle ja sulata suklaa. Nosta suklaa leivinpaperin kanssa kulhosta. Levitä leivinpaperi tasaiselle alustalle ja levitä suklaa sen päälle mahdollisimman ohueksi levyksi. Nosta kylmään kovettumaan.

Lusikoi jäätelöä jäähdytetyn vuoan pohjalle ja murra ohuesta suklaalevystä päälle suklaalastuja. Toista sama, kunnes astiassa on useita kerroksia. Anna annoksen kovettua kylmässä vähintään pari tuntia. Koristele pinta kaakaojauheella ja lopuilla suklaalastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti