perjantai 20. joulukuuta 2019

Kaalikääretorttu

En ollut pitkään aikaan syönyt kunnollista kaaliruokaa. Tämä oli aivan ihanaa. Ja melkoisen helppoa, ainakin verrattuna siihen että olisi pitänyt kääriä niitä ihan oikeita kaalikääryleitä. Muotoa lukuunottamatta tämä oli ihan kuin mummun kaalikääryleet, siirapilla ja voilla höystettynä.



Ainekset:
1 käärylekaali
Täyte:
½ dl puuroriisiä
1 ½ dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
½ dl kuohukermaa
2 rkl siirappia
1 ruukku persiljaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Pinnalle:
2 rkl voita
2 rkl siirappia

Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaalia noin 20 minuuttia. Nosta kaali siivilään valumaan ja irrota 8 päällimmäistä lehteä kokonaisina. Nosta kokonaiset lehdet leivinpaperille jäätymään. Hienonna kaalin sisälehdet täytteeseen.

Keitä riisi fondilla maustetussa vedessä kypsäksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pannulla voissa.

Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon jauheliha, sipuli, muna, kerma, siirappi, persilja ja mausteet.

Levitä 8 kaalinlehteä leivinpaperin päälle suorakaiteeksi (noin 35 x 25 cm), niin että lehdet ovat pari senttiä limittäin.

Levitä täyte levylle tasaisesti ja kääri kääretortun tapaan isoksi rullaksi. Vedä rulla leivinpaperin avulla uunipannulle. Vuole rullan pinnalle voilastuja ja valuta päälle siirappia.

Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 15 minuuttia. Valele kaalikäärylettä välillä kaalin paistoliemellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti