keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Espresso –ragù

Ihan rehellisesti sanottuna joudun myöntämään, että kahvia en tästä ragùsta maistanut, en sitten millään. Mutta muuten täytyy kyllä sanoa, että tämä oli todella hyvää. Lihasta tuli todella mureaa, ja kastike imeytyi lihoihin ja kasviksiin niin että tästä tuli oikeastaan erittäin maukasta muhennosta.



Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
750 g naudan sisäpaistia
300 g osso buccoa
1 ½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 sipulia
2 porkkanaa
1 varsisellerin varsi
2 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl punaviiniä
2 espresso-kapselia
2 dl lihalientä

Ota lihat huoneenlämpöön n. tuntia ennen ruoan valmistamista. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Viipaloi varsiselleri. Leikkaa lihat n. 2 cm paloiksi. Ruskista lihapalat oliiviöljyssä padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pataan kasvikset, timjami, tomaattipyree ja rosmariini. Sekoita joukkoon punaviini. Anna kiehua 5 minuuttia. Valmista kahvi ja lihaliemi.

Lisää pataan lihaliemi ja kahvi ja anna kiehahtaa. Sulje kansi ja anna padan hautua 175-asteisessa uunissa 3 tuntia.

Ragù on valmis, kun liha irtoaa luista ja hajoaa helposti. Poista lihasta luut ja näkyvä rasva ja revi lihat pieniksi paloiksi kahdella haarukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti