perjantai 15. tammikuuta 2021

Currynmakuinen tonnikalavuoka

En ollut koskaan kokeillut minkäänsorttiseen maustekastikkeeseen säilöttyjä tonnikalapaloja. Nämähän olivat hyviä! Ja laatikosta tuli aivan ihanan kermaista ja pehmeää ja juuri sopivan mausteista. Tykkäsin kovasti.




Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ tl mangocurry –mausteseosta
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
500 g perunaa
250 g porkkanaa
250 g miniluumutomaatteja
1 parsakaali
4 dl ruokakermaa
100 g juustoraastetta
1 tl suolaa
340 g tonnikalapaloja keltaisessa thaicurrykastikkeess

Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Puolita kirsikkatomaatit. Irrottele parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy uuninkestävällä, suurella pannulla. Lisää currymausteseos ja sipulit. Kuullota, kunnes sipuli on hiukan pehmennyt. Lisää peruna- ja porkkanaviipaleet. Kääntele hetki ja lisää tomaatit, parsakaali, kerma ja juustoraaste. Mausta suolalla. Kääntele lopuksi joukkoon tonnikalanpalat kastikkeineen.

Peitä vuoka kannella ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti