perjantai 8. tammikuuta 2021

Ruskistettua naudanlihaa granaattiomena-balsamietikkakastikkeen kera

Nyt sattui kaupasta mukaan kerrankin oikein todella murea naudanfileepala. Ja vielä kun kypsyysaste oli optimaalinen ja mukana herkullinen kastike, niin tämähän oli aivan huippuateria.




Ainekset:
550 g takuumureaa naudan ulkofilettä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
100 g rucolaa
100 g granaattiomenan siemeniä
Granaattiomena-balsamietikkakastike:
½ dl granaattiomenasiirappia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sinappia

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Nosta liha huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen paistamista.

Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisella paistinpannulla. Nosta liha pannulle ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista liha molemmin puolin ja kääri se folioon. Jatka kypsentämistä 180-asteisessa ilmafriteerauslaitteessa 7 minuuttia (tai vastaavasti uunissa, mikäli käytössäsi ei ole ilmafriteerauslaitetta). Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet tarjoiluvadille ringiksi. Nosta rucola lihojen keskelle. Koristele granaattiomenan siemenillä ja valuta päälle kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti