keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Lehtipihviburgerit

No joo, hampurilaiset ovat aina hyviä. Niin nämäkin. Mutta tykkään kyllä enemmän ihan jauhelihapihvistä hampurilaisen välissä. Tai sitten vaikka kanasta. Lehtipihvi oli vähän turhan pihvimäinen. Mutta punasipulihilloke oli ihanaa, ja sitä onneksi jäi vielä tulevillekin päiville.




Ainekset:
500 g porsaan ulkofileetä
25 g voita
50 / 35 g kapriksia 9,45
¼ tl mustapippuria
Punasipulihilloke:
3 isoa punasipulia
100 g mustaherukoita
½ dl vettä
1 ½ rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
¼ tl neilikkaa
¼ tl mustapippuria
¼ tl kanelia
1 dl hillosokeria
Lisäksi:
4 rkl majoneesia
salaattia
2 avokadoa

Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit mahdollisimman ohuiksi. Anna pihvien olla huoneenlämmössä muiden valmistelujen ajan.

Kuori ja viipaloi sipulit. Nosta kattilaan kaikki punasipulihillokkeen ainekset hillosokeria lukuunottamatta. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Lisää hillosokeri ja anna kiehua vielä n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valuta kaprikset ja murskaa ne haarukalla. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin kaprikset ja mustapippuri. Grillaa lehtipihvit 250-asteisen uunin grillivastusten alla, n. minuutti / puoli. Voitele kuumat pihvit (molemmin puolin) kaprisvoilla.

Levitä kullekin hampurilaissämpylän pohjalle ruokalusikallinen majoneesia. Nosta päälle pihvi ja sen päälle muut täytteet. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti