Kurpitsa sinänsä on mielestäni hiukan mautonta. Se kaipaa kaverikseen hyviä mausteita ja lisätilpehöörejä. Tässä piiraassa tuntui olevan kurpitsan lisukkeet kohdillaan. Todella maukasta. Rapea filokuori ja pehmeä täyte ovat ihana yhdistelmä.
Ainekset:
350 g kurpitsaa
50 g pinjansiemeniä
1 sipuli
1 rkl voita
200 g fetaa
250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
2 tl kuivattua oreganoa
¼ tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
180 g filotaikinaa
40 g voita sulatettuna
1 tl nigellansiemeniä
Pinnalle:
1 tl oreganoa
1 rkl hunajaa
½ tl chilirouhetta
Kuori ja kuutioi kurpitsa 2 cm paloiksi. Kuori ja silppua sipuli.
Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kauniin värisiksi. Nosta siemenet sivuun ja kuullota samalla pannulla sipulit pehmeiksi voissa.
Sekoita yhteen kurpitsakuutiot, pinjansiemenet, sipuli, feta, rahka, kananmunat ja mausteet.
Nosta filotaikinalevyt päällekkäin, yksi kerrallaan, leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele jokainen levy voisulalla. Levitä kurpitsaseos taikinalevyjen päälle niin, että reunoille jää 5 cm tyhjää. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Voitele reunat lopulla voisulalla ja ripottele nigellansiemenet täytteen päälle. Paista 190-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Nosta piirakka uunista ja valuta päälle hunaja. Ripottele pinnalle oregano ja chilirouhe.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti