perjantai 29. tammikuuta 2021

Mausteinen jauhelihakeitto

Tämä meni taas sarjaan ”helpot, nopeat ja herkulliset”. Chili-tomaattimurskasta tuli soppaan juuri sopivasti tulisuutta ja mausteet olivat muutenkin kohdillaan. Yleensä olen tehnyt keitot ennemminkin perunapitoiseen liemeen. Tämä oli vähän ehkä enemmän patatyyppistä soppaa.




Ainekset:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 l lihalientä
3 rkl tomaattipyreetä
390 g chilimaustettua tomaattimurskaa
450 g säilykemaissia
2 perunaa
1 rkl Provençen yrttimausteseosta
1 laakerinlehti
2 rkl worcestershirenkastiketta
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli. Kuori valkosipulinkynsi. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Kuori ja kuutioi perunat.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja paprika ja kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt.

Lisää kattilaan lihaliemi, tomaattipyree, tomaattimurska, maissi, perunat, yrttiseos, laakerinlehti ja worcestershirenkastike. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsyneet. Poista laakerinlehti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti