keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Pannukakku omenoiden ja rusinoiden kera

Ihan pelkkä pannari sinänsä on jo hyvää, mutta tämä luksusversio oli ihan omaa luokkaansa. Veikkaisin, että tästä tykkäävät ainakin ne jotka tykkäävät rusinoista myös pullassa. Tuosta ajatuksesta tulikin mieleeni, että taikinaan olisi voinut hiukkasen ripsauttaa myöskin kardemummaa.




Ainekset:
4 kananmunaa
2 dl maitoa
25 g sokeria
1 tl vaniljajauhetta
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g rusinoita
25 g voita
Omenat ja rusinat:
25 g voita
1 omena
75 g rusinoita
Lisäksi:
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl tomusokeria
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

Vispaa yhteen munat, maito, sokeri ja vaniljajauhe. Lisää jauhot, leivinjauhe ja rusinat. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Mittaa voi piirakkavuokaan (26 cm) ja nosta vuoka uuniin 220-asteiseen uuniin. Kun voi on sulanut ja hiukan ruskistunut, ota vuoka uunista ja kääntele niin että voi leviää vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada ”ylimääräinen” voisula taikinan sekaan. Valuta taikina vuokaan ja paista 220-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Kuori omena ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää omenat ja rusinat. Paista muutaman minuutin ajan, kunnes ainekset ovat saaneet väriä ja karamellisoituneet.

Levitä omena-rusinaseos valmiin pannukakun päälle. Valuta päälle vaahterasiirappi ja siivilöi pinnalle tomusokeri. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti