lauantai 2. tammikuuta 2021

Seesamileipäset

Alkuperäisessä ohjeessa taikina oli jaettu kuuteen leipään. Minä tein taikinasta 14 hampurilaissämpylää, jotka olivat nekin melko hyvän kokoisia. Mausteita olisi saanut laittaa enemmänkin, en niitä tuolta seasta maistanut ainakaan täytettyäni leivän kantarellisulatejuustolla ja paahdetulla maksaviipaleella. Oli muuten yksinkertaisen hyvä hampurilainen. En ollut koskaan aiemmin ajatellut laittaa maksaa hampurilaisen väliin, mutta nyt kun mietin mitä meillä on ja mikä sopisi jonkunlaiseen hamppariin, tuli mieleeni nuo pakastimessa oleilevat maksaviipaleet. Kannattaa kokeilla.




Ainekset:
9 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 dl vettä
½ tl paprikajauhetta
¾ tl juustokuminaa
17 g kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
Pinnalle:
5 rkl maitoa
1 dl seesaminsiemeniä

Sekoita jauhoihin suola, mausteet ja hiiva. Lisää vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi, notkeaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (35 minuuttia). Vaivaa taikinaan öljy.

Jaa taikina 14 palaan ja pyörittele palat pulliksi. Taputtele pullat litteämmiksi leipäsiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele leipäset haarukalla, voitele maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä 20 minuuttia.

Paista 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti