Ihan mielenkiinnosta kokeilin tähän pastaan kaura-porkkanamakaronia. Ei se maistunut mielestäni yhtään tavallista makaronia kummemmalta. Mutta oli ihan kivan näköistä kastikkeen seassa. Tämä oli oikein perushyvää sapuskaa, ei mitään erityistä superherkkua mutta vallan mukiinmenevää. Vaikka sellaisenaankin, mutta me söimme lisäksi vielä eilistä lihaa.
Ainekset:
300 g kaura-porkkanamakaronia
Kastike:
125 g pakastettuja suppilovahveroita
30 g kuorittuja manteleita
30 g pekaanipähkinöitä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
1 dl keitinlientä
¼ dl sitruunamehua
1 tl ruokosokeria
suolaa
Lisäksi:
1 ruukku lehtipersiljaa
½ dl parmesaaniraastetta
Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja säästä desi keitinlientä.
Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi. Mausta mustapippurilla. Lisää keitinliemi, sitruunamehu, sokeri ja suola. Hauduta muutama minuutti.
Sekoita kastikkeeseen pasta. Ripottele pinnalle lehtipersilja ja parmesaaniraaste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti