Ostin oikein todella massiivisia omenoita, vähän pienemmätkin olisivat riittäneet. Mutta hyvin toimivat nämäkin. Omenat paahtuivat uunissa ihanan pehmeiksi ja makeiksi. Ja lisukkeet sopivat sekaan hyvin.
Ainekset:
4 suurta omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
Lisäksi:
2 dl kokkelipiimää
4 tl hunajaa
Halkaise omenat ja koverra pois siemenkodat. Sulata voi pannulla. Ripottele pannulle sokeri ja nosta omenat pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista, kunnes sokeri on karamellisoitunut (n. 3 minuuttia). Nosta pannu 225-asteiseen uuniin ja paista, kunnes omenat pehmenevät (n. 15 minuuttia).
Aseta omenanpuolikkaat lautasille leikkuupinta ylöspäin. Sekoita keskenään kokkelipiimä ja hunaja. Tarjoile omenat piimä-hunajakastikkeen ja biénmesaben kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti