keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Manteliomenat

Ostin oikein todella massiivisia omenoita, vähän pienemmätkin olisivat riittäneet. Mutta hyvin toimivat nämäkin. Omenat paahtuivat uunissa ihanan pehmeiksi ja makeiksi. Ja lisukkeet sopivat sekaan hyvin.




Ainekset:
4 suurta omenaa
2 rkl voita
2 rkl sokeria
Lisäksi:
2 dl kokkelipiimää
4 tl hunajaa

Halkaise omenat ja koverra pois siemenkodat. Sulata voi pannulla. Ripottele pannulle sokeri ja nosta omenat pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista, kunnes sokeri on karamellisoitunut (n. 3 minuuttia). Nosta pannu 225-asteiseen uuniin ja paista, kunnes omenat pehmenevät (n. 15 minuuttia).

Aseta omenanpuolikkaat lautasille leikkuupinta ylöspäin. Sekoita keskenään kokkelipiimä ja hunaja. Tarjoile omenat piimä-hunajakastikkeen ja biénmesaben kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti