keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Juustopusut

Vau, mitä pusuja. Uskomattoman maukas lopputulos tulee melko lailla perustaikinasta juustolla maustettuna. Väliin käy hyvin sekä suolainen että makea täyte.




Ainekset:
250 g maitorahkaa
3 dl kuumaa vettä
17 g kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl sokeria
10 dl vehnäjauhoja
100 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
130 g mustaleimajuustoraastetta
Pinnalle:
½ dl maitoa
1 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita rahka ja vesi tasaiseksi ja anna seoksen jäähtyä hiukan kättä lämpimämmäksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Jaa taikina 28 palaan. Muotoile palat litteiksi soikioiksi leivinpaperoiduille uunipelleille. Jaa juustoraaste soikioiden keskelle. Nosta soikion toinen pää täytteen yli siten, että muodostuu tasku. Nipistä reunat kiinni. Anna kohota 30 minuuttia.

Voitele sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti