lauantai 25. syyskuuta 2021

Nopea olutlimppu

Nyt oli kyllä helppo ja erinomaisen herkullinen leipä. Ruskistettu voi vuoassa teki leipään aivan ihanan suolaisen pinnan, kivana kontrastina makealle taikinalle. Runsaasta voista huolimatta taikina tarttui hiukan vuokaan kiinni, joten leivinpaperi ei olisi ollut ollenkaan huono juttu.




Ainekset:
50 g voita
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 ½ tl suolaa
330 ml olutta
1 dl leipäsiirappia

Mittaa voi leipävuokaan. Nosta vuoka kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Voi saa ruskistua, mutta älä anna sen palaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola yhteen. Lisää olut ja siirappi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Ota vuoka uunista ja siirrä taikina vuokaan. Painele taikina lusikalla vuokaan ja lusikoi samalla voisulaa myös taikinan pinnalle. Paista n. 30 minuuttia ja kumoa ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti