perjantai 17. syyskuuta 2021

Kasvishampurilaiset

Minun mielestäni nämä olivat tosi hyviä, mutta herra 9-v ei ollut vaikuttunut. Lieneekö sitten syynä se että laitoin pihveihin bataattia (jota poika inhoaa) vai siitä että yleensä hampurilainen on aika lailla toisenlainen. Joka tapauksessa, sekä pihvit että koko hampurilainen olivat erinomaisia. Ja olen iloinen, että minulle jäi aika satsi pihvejä vielä tulevien päivien lisukkeiksi.




Pihvit:
1 rkl öljyä
180 g porkkanaa
250 g bataattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
240 g kesäkurpitsaa
100 g kaurahiutaleita
25 g juustoraastetta (Kuusamon 60 v juhlaleima)
2 kananmunaa
3 rkl kiinalaista soijakastiketta
Pinnalle:
100 g vehnäjauhoja
Lisäksi:
salaatinlehtiä
tomaattiviipaletta
ketsuppia
ranskankermaa

Kuori ja raasta porkkanat, bataatti ja sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Raasta kesäkurpitsa. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät. Anna jäähtyä.

Sekoita yhteen kasvisraaste, kaurahiutaleet, juustoraaste, munat ja soija. Nosta taikina jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi. Muotoile taikinasta 8 hampurilaispihviä. Kaada jauhot laakealle lautaselle. Kääntele pihvit jauhoissa. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pelti uunista, käännä pihvit ja litistä niitä hiukan lusikan kuperalla puolella. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Minä grillasin vielä muutaman minuutin pihvejä kummaltakin puolelta 250-asteisen uunin grillivastusten alla, jotta pinnat hiukan kovettuivat.

Voitele sämpylät ketsupilla. Laita jokaisen sämpylän väliin salaatinlehti, pari tomaattiviipaletta ja kasvispihvi. Levitä pihvin päälle nokare ranskankermaa ja nosta toinen sämpylänpuolikas kanneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti