lauantai 4. syyskuuta 2021

Mansikkainen tahmakakku

Kas vain, tänään taisi olla suomalaisen ruoan päivä. Tämä nyt ei kovin suomalaista ole, mansikatkin tulivat jostain ulkomailta. Mutta on tämä sentään Suomessa tehty. Ihanan tahmaista, sopivan makeaa ja mansikkaista. Ja todella nopeatekoista.




Ainekset:
2 kananmunaa
100 g valkosuklaata
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljatahnaa
250 g mansikoita
Pinnalle:
½ rkl tomusokeria
Tarjoiluun:
jäätelöä

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja pilko sekaan suklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Perkaa ja puolita mansikat.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri, jauhot, mantelijauhe ja vaniljajauhe. Lisää lopuksi voi-suklaaseos.

Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan. Asettele mansikanpuolikkaat taikinan pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi pinnalle tomusokeri. Tarjoile jäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. No tämä kuulostaa ja näyttää hyvältä. Miten oli mennyt minultakin suomalaisen ruoan päivä ohi? No päivällä syötiin pyttipannua ja kohta riisipiirakoita ja munabeceliä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Pyttipannu ja riisipiirakat kuulostaakin ihan perussuomalaiselta. :)

    VastaaPoista