sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Pähkinäiset raparperikupposet

Ohjeessa kehotettiin jakamaan nämä kuuteen annoskippoon, mutta mulla oli niin pieniä kippoja että jaoin kahdeksaan. Ja hyvä että tein niin. Ensinnäkin se kahdeksasosa oli ihan riittävä kerta-annos (varsinkin kun otin lisäksi vielä aimo kasan jäätelöä) ja toiseksikin, suurempi annos olisi uunissa tursunnut yli. Olivat todella herkullisia ja vieläpä helppoja ja nopeita valmistaa.




Täyte:
300 g raparperia
1 kanelitanko
½ dl fariinisokeria
1 dl hillosokeria
Pähkinäkakku:
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl hasselpähkinäjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Viipaloi raparperinvarret. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä. Poista kanelitanko.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Jaa raparperiseos kahdeksaan pieneen annosvuokaan ja peitä pinta taikinalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti