sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Turkkilainen limettikakku

Täytyy sanoa, että ei olis kuuna päivänä tullut mieleenikään laittaa mannapuuroa kakkupohjaan. Kyllä kannatti kokeilla, kakusta tuli ihan mahtavan pehmeä ja mukavasti vanukasmainen. Ainut huono puoli oli, että limettisiirappi ei imeytynyt pohjaan kunnolla. Mutta onneksi kakun keskiosa painui hiukan kasaan jäähtyessään, niin ylimääräinen siirappi jäi kivasti killuttelemaan kakun päälle. Jos ei kakun päälle olisi tullut sokerimassaa, niin ehkä olisin kaivannut jotain hilloa tai muuta makeaa kakun kanssa. Tällaisena tämä oli kyllä melko täydellinen.




Mannapuuro:
3 dl Kiehu-maitoa
½ dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
Pohja:
150 g sokeria
250 g voita huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
500 g maustamatonta jogurttia
2 tl limetinkuoriraastetta
mannapuuro
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Siirappi:
1 dl vettä
100 g sokeria
60 ml limettimehua
Koristeluun:
325 g vaaleansinistä sokerimassaa
sinisiä koristerakeita

Kuumenna puuron maito kiehumispisteeseen. Lisää mannaryynit, koko ajan vatkaten. Anna hautua kymmenisen minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.

Vatkaa pohjan voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää jogurtti ja sekoita hyvin. Sekoita toisessa kulhossa yhteen jauhot, leivinjauhe, limetinkuoriraaste ja mannapuuro. Yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi voimakkaasti (yleiskoneessa) vatkaten. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa reilu tunti. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Älä kumoa vielä.

Keitä siirapin sokeria ja vettä kattilassa noin 10 minuuttia. Lisää limettimehu.

Valuta limettisiirappi varovasti kakun päälle ja anna siirapin imeytyä (vaikka yön yli viileässä). Siirrä kakku tarjoilualustalle. Kauli sokerimassa levyksi ja levitä levy kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti