Keväällä 2020 ostin kaksi raparperintaimea ja istutin ne takapihalle aamuaurinkoon. Viime kesänä ei tullut vielä juurikaan satoa, mutta tänä vuonna olen korjannut sadon toisensa jälkeen. Viimeisimmän eilen. Siitäkin huolimatta, että raparperiparat olivat kuumimman kesän oman onnensa nojassa aivan suorassa auringonpaisteessa. Ne tuntuivat tykkäävän siitä, vaikka kuunliljoja lukuunottamatta kaikki muu ympäriltä kuivahti. Osan eilisistä raparpereista laitoin tähän jäätelöön, josta tulikin ihanaa. Ihmeen voimakkaasti tuo pieni määrä maapähkinävoita maistuu joukossa.
Ainekset:
300 g raparperia
1 rkl sokeria
397 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
4 dl kuohukermaa
3 rkl maapähkinävoita
Kuori raparperit ja silppua varret pieniksi paloiksi. Paahda raparperia ja sokeria pannulla, kunnes sokeri sulaa ja raparperit hiukan pehmenevät. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja jääkaappikylmä kondensoitu maito keskenään pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon raparperi ja maapähkinävoi.
Siirrä seos pakastuksen kestävään kulhoon ja nosta kulho peitettynä pakastimeen yön yli. Sekoita alussa muutaman kerran tunnin välein pohjia myöten, jotta raparperit eivät painu kulhon pohjalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti