keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Kukkakaali-lohisalaatti 2

Lohesta tuli ihan täydellistä just näillä asetuksilla. Mutta jos ei käytössä ole air fryeriä, lohet voi ihan yhtä hyvin paistaa pannulla tai vaikka uunissa. Kastikkeeseen olisin lisännyt hiukkasen esim. hunajaa, jos olisin ajoissa tajunnut. Mutta hyvää tämä oli tällaisenakin.




Lohi:
250 g nahatonta ja ruodotonta kirjolohifileetä
suolaa
cajun-mausteseosta
Salaatti:
300 g salaattisekoitusta
550 g romanesco-kukkakaalia
500 g tomaattia
250 g kurkkua
Kastike:
200 g kermaviiliä
50 g majoneesia
2 rkl sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
1 ruukku tilliä

Mausta kala suolalla ja cajun-mausteseoksella. Kypsennä 160-asteisessa air fryerissä 15 minuuttia.

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja leikkaa kukinnot ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi kurkku. Silppua tilli. Levitä salaatti tarjoiluastiaan. Lado tomaatti-, kurkku- ja kukkakaaliviipaleet salaattipedille.

Sekoita kermaviili ja majoneesi. Mausta sinapilla, sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja tillillä. Valuta kastike salaatin sekaan. Nosta päälle lohipalat. Anna maustua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti