tiistai 8. helmikuuta 2022

Carbonara-gnocchivuoka

Herkullisen erilainen versio makaronilaatikosta. Ei ollut aiemmin tullut mieleenkään laittaa perunagnoccheja uunivuokaruokaan, mutta nehän sopivat tänne erinomaisesti. Ja muut ainekset niiden kanssa. Erinomaista.




Ainekset:
500 g perunagnoccheja
300 g pekonia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
200 g lehtikaalia
2 eri väristä paprikaa
65 g parmesaaniraastetta
7 dl punaista maitoa
4 kananmunaa
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Keitä gnocchit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta hyvin.

Silppua pekoni. Kuori ja silppua sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja silppua lehdet. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto.

Ruskista pekoni omassa rasvassaan uuninkestävällä pannulla. Siirrä pekonit lautaselle odottamaan. Kuullota sipulia, lehtikaalia ja paprikaa pannulle jääneessä pekonirasvassa. Jatka kuullottamista, kunnes lehtikaali pehmenee ja menee kasaan. Sekoita lehtikaalipaistokseen gnocchit, pekoni ja parmesaaniraaste suuressa uunivuoassa. Purista sekaan valkosipulinkynnet.

Lämmitä maito. Sekoita maitoon munat, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan ainesten päälle. Paista 175-asteisessa uunissa kannen alla 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti