sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Katkaraputäytteiset kolmioleivät ja peruna-paprikalisuke

Tähänhän nuo rapuleivät sopivat nimensä(kin) puolesta oikein hyvin. Leivistä tuli ihania, erityisesti tykkäsin voissa rapeaksi paistuneesta pinnasta. Ja tuo peruna-paprikalisuke oli myöskin tosi hyvää (ja helppotekoista). Ja tuo peruna-paprikalisuke oli myöskin tosi hyvää (ja helppotekoista). Tämä oli vähän niin kuin yhdenlainen hampurilaisateria.




Katkaraputahna:
360 g katkarapuja
½ rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus cayennenpippuria
½ tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
4 viipaletta rapuleipää
1 rkl voita
Peruna-paprikalisuke:
1 punasipuli
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
400 g perunoita
1 rkl voita

Soseuta puolet katkaravuista sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu, cayennenpippuri, rakuuna, persilja ja suola. Ohenna oliiviöljyllä tasaiseksi tahnaksi. Pilko loput katkaravut ja lisää ne tahnaan varovasti sekoittaen.

Voitele kaksi leipäviipaletta katkaraputahnalla ja paina toiset kaksi viipaletta kansiksi.

Kuori ja lohko punasipuli. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja suikaloi malto. Kuori ja kuutioi perunat. Mittaa kattilaan perunakuutiot ja kylmä vesi. Mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan loput kasvikset ja jatka keittämistä, kunnes perunat ovat kypsyneet. Valuta hyvin. Sulata joukkoon voi.

Voitele leipien ulkopinnat voilla. Paista leipiä pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Halkaise leivät keskeltä kolmioiksi ja tarjoile heti kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti