sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Rapuleipä

Tällä leivällä ei enää ole mitään tekemistä rapujen kanssa. Alkuperäisen reseptin leipä oli tarkoitettu rapujuhlien leiväksi paahtoleivän sijaan ja leipä oli vieläpä leivottu ravun muotoon ja rusinoita laitettu vain ravun silmiksi. Minä tuunasin reseptiä sen verran että leivoin sen helpommin käsiteltävään muotoon ja piilotin rusinoita taikinaan huomattavasti enemmän. Rusinoitahan ei koskaan voi olla liikaa. Mutta saas nähdä, tuliko tästä enemmänkin pullamaista. Ainakin leivistä tuli ihan jättikokoisia. Olis kannattanut jakaa taikina ainakin kolmeen, ehkä jopa neljään leipävuokaan.




Ainekset:
17 g kuivahiivaa
5 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
12 dl vehnäjauhoja
1 dl rusinoita
Voiteluun:
1 kananmunan keltuainen

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää öljy, hunaja ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää rusinat. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen silikoniseen leipävuokaan. Anna kohota puoli tuntia. Voitele pinta keltuaisella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Siirrä leivät uunin alatasolle ja peitä ne leivinpaperilla. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti