keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Zuccotto (toscanalainen mokkakermakakku)

Tämä ohje on kiehtonut mua siitä lähtien kun ensimmäisen kerran näin sen jossain ja kopioin itselleni. Nyt päätin kokeilla sitä kun oli vieraitakin tulossa, ja kakku oli menestys. Oli hyvää ja täyte oli just sellainen kuin odotinkin. Ja mielestäni tämä tällainen ”väärinpäin käännetty” kakku on vaihteeksi ihan hauska.




Pohja:
4 kananmunaa
120 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
40 g perunajauhoja
40 g vehnäjauhoja
Täyte:
60 g mantelirouhetta
60 g hasselpähkinärouhetta
5 dl Flora Vispiä
80 g tomusokeria
120 g taloussuklaata
Kostutus:
2 rkl konjakkia
1 dl vahvaa kahvia
Pinnalle:
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa pohjan keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto lopuksi taikinaan. Kaada taikina silikonireunaiseen kakkuvuokaan (27 cm). Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ritilälle jäähtymään.

Paahda mantelit ja pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Raasta suklaa. Vatkaa kerma tomusokerin kanssa vaahdoksi. Lisää manteli-pähkinärouhe ja suklaaraaste.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla. Leikkaa sokerikakku noin ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja levitä viipaleita kulhoon niin että ne peittävät vuoan pohjan ja reunat. Kostuta kakkuviipaleet konjakki-kahviseoksella. Täytä vuoan keskusta kermavaahtoseoksella ja tasoita pinta. Peitä täyte kakkuviipaleilla ja kostuta myös ne.

Anna kakun maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia. Kumoa se tarjoiluvadille ja poista kelmu. Siivilöi pinnalle kaakaojauhe ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti