keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Tabbouleh-kupit granaattiomenan siementen kera

Viime aikoina on mielestäni käynyt melko useasti niin, että jonkun tekemäni ruoan ainekset ovat paperilla kuulostaneet ihanalta, mutta lopputulos on ollutkin sitten mitäänsanomaton. Tämän kanssa kävikin sitten ihan päinvastoin. En odottanut oikein mitään, mutta lautaselle kauhomani salaatti oli todella herkullista. Nuo RAF-tomaatit ovat kyllä mielestäni ihan hintansa arvoisia, vaikka ovatkin useimmiten normitomaatteja huomattavasti kalliimpia. Ja salaatin bulgurin määrä kuulostaa vähäiseltä, mutta on ihan riittävä.




Ainekset:
25 g bulguria
1 dl vettä
1 ruukku lehtipersiljaa
3 RAF-tomaattia
4 kevätsipulia
100 g granaattiomenan siemeniä
½ tl kanelia
1 rkl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
2 rapeaa pikkusalaattia

Keitä bulgur kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 10 minuuttia). Valuta. Silppua lehtipersilja. Kuutioi tomaatit. Viipaloi kevätsipulit. Irrottele salaatinlehdet toisistaan. Silppua pienimmät salaatinlehdet.

Sekoita yhteen lehtipersilja, tomaatti, kevätsipuli, granaattiomenan siemenet, silputut salaatinlehdet, kaneli ja bulgur. Valuta sekaan oliiviöljy ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa tabbouleh salaatinlehdille ja nosta lehdet vierekkäin suurelle tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti