perjantai 18. helmikuuta 2022

Ylikypsä broileri

Niin ihanaa perjantaimättöä… Ja helppotekoistakin vielä, jos sellaista etsii. Tämän valmistusta helpotti huomattavasti edelleen jatkuva etäily. Aamupäivällä lykkäsin pannun uuniin ja iltapäivällä päästiin herkuttelemaan. Yksi pieni viilaus reseptiin. Uuniin laittamani perunat olivat tosi pieniä, mutta silti niille ei 1,5 h 125 asteessa ollut ihan tarpeeksi. Joten perunat kannattaa laittaa uuniin paljon aiemmin tai sitten kypsentää niitä vielä hiukan kovemmassa lämpötilassa sen jälkeen kun kanat on jo otettu uunista pihalle.




Broileri:
600 g maustamattomia broilerin rintafileitä
suolaa
mustapippuria
savupaprikajauhetta
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
Kastike:
1 ½ dl ketsuppia
½ dl sinappia
½ dl soijakastiketta
½ dl makeaa chilikastiketta
2 rkl omenaviinietikkaa
Lisäksi:
4 uuniperunaa

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki öljyssä uuninkestävällä kannellisella pannulla. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja lisää kastike pannulle.

Mausta rintafileet suolalla, mustapippurilla ja savupaprikajauheella. Nosta lihat pataan ja peitä ne kastikkeella. Kypsennä kannen alla 125-asteisessa uunissa n. 5 tuntia.

Pese perunat huolellisesti ja laita ne uuniin 1,5 tuntia ennen broilerin kypsennysajan loppumista.

Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Sekoita liha kastikkeeseen ja kuumenna kastike hellalla kiehumispisteeseen. Halkaise perunat ja levitä niiden päälle broilerikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti