torstai 10. helmikuuta 2022

Valkosuklaarouhecookiet

Reilusti voita ja valkosuklaata. Tarvinneeko sanoakaan, että nämä ovat ihania?




Taikina:
175 g voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ tl vaniljauutetta
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
150 g valkosuklaata
Pinnalle:
35 g valkosuklaata

Rouhi valkosuklaa.

Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää sokerit. Sekoita, kunnes sokerit ovat hiukan sulaneet. Lisää vaniljauute ja vispaa sekaan kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten 150 g valkosuklaarouhetta.

Annostele taikina kahden lusikan avulla nokareiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista 200-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia. Anna keksien jäädä keskeltä pehmeiksi. Ripottele keksien päälle heti paiston jälkeen loput valkosuklaarouheesta. Anna jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti