keskiviikko 23. helmikuuta 2022

Fish and chips

Nämä eivät nyt ole juuri minkään näköisiä, mutta olivatpa hyviä. Halusin kokeilla, onnistuuko taikinoitujen kalojen valmistus air fryerissä. Ja onnistuihan se, kun löysin googlen avulla vinkin siitä että taikina kannattaa sitoa kalojen pintaan panko-jauhoissa pyörittelemällä. Perunat olivat ihan perusperunoita, laitoin ne uuniin kun  halusin saada ne suunnilleen samaan aikaan kalojen kanssa valmiiksi.




Ainekset:
2 kg kiinteitä perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1200 g vaaleaa kalafileetä (käytin seitifileitä)
suolaa
Leivitykseen:
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl panko-jauhoja
Tarjoiluun:
viinietikkaa

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne ranskanperunoiksi. Laita ranskikset likoamaan kylmään veteen muutamaksi tunniksi. Valuta hyvin. Sekoita perunoihin öljy ja suola. Levitä ranskikset leivinpaperoidulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia kerrallaan. Sekoita välillä ja laita potut uuniin uudelleen, kunnes ne ovat kypsyneet. 

Kuivaa kalafileet talouspaperilla. Sekoita yhteen kalojen leivitykseen tarkoitetut jauhot ja suola. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä pankojauhot laakealle lautaselle. Dippaa kalafileet taikinaan ja pyörittele ne sen jälkeen pankojauhoissa. Kypsennä 200-asteisessa air fryerissä 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti