sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Soijasilakat

Näistä silakoista tuli ihanan maukkaita ja rapeita. Ja wasabidippi sopi hyvin silakoiden kanssa, mutta menisi yhtä hyvin kastikkeena vaikka mille.




Ainekset:
400 g silakkafileitä
½ dl vehnäjauhoja
½ dl soijakastiketta
½ dl vettä
Wasabidippi:
200 g kurkkua
1 salottisipuli
25 g majoneesia
100 g kermaviiliä
1 tl wasabitahnaa

Pyörittele silakkafileet kauttaaltaan vehnäjauhoissa. Taita fileet leivinpaperoidulle uunipellille.

Sekoita yhteen soijakastike ja vesi. Voitele silakat soija-vesiseoksella ja paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Käännä silakat kahdesti paistamisen aikana (15 minuutin välein) ja voitele ne samalla lopulla soija-vesiseoksella.

Kuori kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua salottisipuli. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile silakat wasabidipin ja esim. perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti