Jos tykkää sienistä, niin tässä on oikein mukava pieni alkupala tai lounas. Sienimuhennos on aika kamalan näköistä, mutta sienien ystävälle kyllä tosi hyvän makuista.
Ainekset:
20 g kuivattuja suppilovahveroita
200 g herkkusieniä
3 kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua persiljaa
¼ tl kuivattua timjamia
¼ tl kuivattua meiramia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
2 rkl kuivaa sherryä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
sormisuolaa
Laita kuivatut sienet likoamaan n. tunniksi lämpimään veteen. Valuta hyvin. Puhdista herkkusienet. Silppua kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
Silppua sienet ja sipulit hienoksi sauvasekoittimella. Mausta persiljalla, timjamilla ja meiramilla. Kuumenna voi-öljyseos pannulla. Lisää sienisilppu ja kuullota, kunnes neste on haihtunut.
Lisää sherry. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka kuumentamista, kunnes neste on haihtunut. Anna jäähtyä.
Viipaloi leipä ja puolita viipaleet. Paahda viipaleita 2 minuuttia 200-asteisessa air fryerissä (tai perinteisellä paahtimella, mutta meillä ei sellaista ole niin joudutaan käyttämään fryeriä tähänkin hommaan). Jaa sienitäyte leipäviipaleille. Ripottele pinnalle hiukan sormisuolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti